28 Mart 2011

Ekmek


1 hafta önce başlattığım ekşi maya, ekmek yapabilmek için nihayet hazır hale geldi. Keten bir beze sarıp buzdolabında sakladığım hamur, yaklaşık 18 saat sonra ekmeğe dönüşecek. Her gün havalandırdığım karışım, su ve buğday unundan oluşuyor. Hamuru için de yine buğday unu kullanılıyor. 
Ekmek yapımı ve ondan çok daha fazlası için bana ilham veren ise, Fikir Sahibi Damaklar'ın kurucusu ve besin aktivisti Defne Koryürek. Linki tıklayarak  kendisiyle tanışabilir, maya ve ekmek yapımını adım adım izleyebilirsiniz. Bu rehberliğin ardından gerekli olan, Koryürek'in de dediği gibi, zaman ve tecrübe... http://video.ntvmsnbc.com/sicak-ve-taze-26-haziran-2010.html